top of page

Magisk spexkväll med Chalmersspexet: ELISABET I bjuder på underhållning, sång och pytt-i-panna

14 oktober 2023 blev en kväll att minnas i Dieselverkstaden i Sickla, då Chalmersspexet bjöd in till en fullspäckad afton med humor, historia och hjärtevärme. Efter en succéartad föreställning av "Elisabet I", där publikens skratt och applåder fyllde salongen, fortsatte festligheterna på kvällen med det traditionsenliga spexkalaset.


Gästerna välkomnades till ett generöst dukat bord med klassisk pytt-i-panna, en älskad tradition som upprätthålls år efter år. Spexets karismatiska gyckelledare och toastmaster styrde säkert skutan genom kvällens program, där snaps- och punschvisor sjöngs från hjärtat, och ett flertal minnesvärda gyckel framfördes till publikens jubel.


En av kvällens höjdpunkter var när gyckeljouren, ensemblen och tidigare spexare levererade en rad uppskattade uppträdanden, vilket bevisade att spexets anda är tidlös och förenar generationer. Ett särskilt ögonblick var när Håkan "Sebbe" Jakobsson, upphovsman till älskade visor som "Oasen" och "Tvekan inför punschen", delade en personlig anekdot om skapandet av "Oasen". Hans berättelse möttes av beundran och han ledde sedan gästerna i en hjärtlig allsång, vilket stärkte känslan av gemenskap och glädje.För de som hade förmånen att närvara vid denna enastående händelse, blev det en kväll fylld av skratt, sång och samhörighet. Och för de som missade det – oroa er inte, Chalmersspexets magi är alltid redo att återupplevas vid nästa tillfälle. En sak är säker: spexets förmåga att förena humor, historia och hjärtevärma lever vidare, starkare än någonsin.

24 visningar0 kommentarer

Kommentare


bottom of page