top of page

En stjärnklar resa: Marcus Wandts rymdexpedition med SpaceX

Idag är en betydelsefull dag i rymdutforskningens historia och för vår gemenskap på CING Stockholm. Efter stor förväntan står Chalmers Universitets egna Marcus Wandt inför en anmärkningsvärd resa till den Internationella rymdstationen (ISS) ombord på SpaceX:s berömda Falcon 9-rymdskepp.

Marcus Wandt, en framstående alumn från Chalmers Universitet, är på väg att bli den tredje svensken i rymden. Hans två veckor långa vistelse på ISS är inte bara ett bevis på mänsklig påhittighet utan symboliserar också ett framsteg i vår strävan efter rymdkunskap.


Uppskjutningen, som ursprungligen var planerad till igår kl. 23:11, har flyttats till idag, torsdag den 18 januari, kl. 22:49. Vi inbjuder er att dela denna historiska händelse genom att följa sändningen live på TV4 eller TV4 Play. Dessutom finns en live stream tillgänglig på YouTube, som ger en global publik en möjlighet att bevittna detta fantastiska ögonblick YouTube Live Stream.


CING Stockholm är oerhört stolta över att tidigare ha bjudit in Marcus att tala på CING Talks. Hans kommande besök, efter uppdraget, är mycket efterlängtat. Vi ser med spänning fram emot att höra om hans himmelska upplevelser och insikter som han fått från denna extraordinära resa.


Värma personliga hälsningar har redan förmedlats från CING Stockholm av Bo Hedfors. När Marcus Wandt beger sig mot ISS, skickar vi våra hjärtligaste önskningar om en framgångsrik mission och en säker återkomst. Denna expedition markerar inte bara en betydande milstolpe för Marcus utan tjänar även som inspiration för oss alla, påminnande oss om de gränslösa möjligheter som finns inom vårt räckhåll.


Följ med oss i firandet av denna stjärnklara resa, när vi ivrigt följer Marcus äventyr i rymden och ser fram emot hans säkra återkomst till jorden, där han kommer att upplysa oss med berättelser från den sista gränsen. 🚀
30 visningar0 kommentarer

Comments


bottom of page