top of page

Thu, 01 Feb

|

Karla Kafé 1 trappa ned

Senioremil-ia 1 feb 2024, Lennart Axhamn E68

Lennart Axhamn E68 har erfarenheter från Ericsson, Ellemtel, Televerkets Industridivision i Nynäshan, Comvik 450 systemet, Netcom Consultants och eget bolag från år 2002, Axhamn Consulting AB

Anmälan är stängd
Se andra evenemang
Senioremil-ia 1 feb 2024, Lennart Axhamn E68
Senioremil-ia 1 feb 2024, Lennart Axhamn E68

Time & Location

01 Feb 2024, 16:30 – 19:00

Karla Kafé 1 trappa ned, Karlavägen 71, 114 43 Stockholm, Sverige

Guests

About the event

Månadens föredrag handlar om dagsläget för både texbaserad och bildbaserad AI. Vi får höra hur utvecklingen av AI gått under de sista 10 åren. Snabbare datorer och möjligheten att hantera stora datamängder tillsammans med algoritmer lämpade för AI har möjliggjort att AI nu ”förstår” text, bild och ljud. Vi får veta hur AI hanterar frångor som ”Vad är Rotary” och”Skriv ett program i Fortran som beräknar primtalen mellan 0 och 1000” eller bildbaserat med input som ”Golfboll, bunker, vattenhinder, svart hål i rymden". Exempel på flera användningsområden inom AI ges också. 

Hur och var 

Karla Café ligger i hörnet av Karlavägen och Sibyllegatan.

Kommunalåkare tar T-banan till Stadion och går ut Karlavägsutgången.

Var och en beställer mat och dryck vid disken enligt caféets à la carte meny och vi blir serverade i vårt separata rum en trappa ned. Caféets meny finns på deras websida.

Vi vill gärna vara säkra på att alla får plats och att vi blir tillräckligt många, så vi ser gärna att ni anmäler er med länken nedan så snart som möjligt.

TID: kl. 16:30 torsdagen den 1 februari 2024

PLATS: Karla Kafé 1 trappa ned, Karlavägen 71

PS. Alla stockholmschalmerister är naturligtvis hjärtligt välkomna, men vi har valt att kalla arrangemanget något seniort eftersom det har visat sig att det mest är seniora chalmerister som brukar dyka upp på dessa arrangemang.

Share this event

bottom of page