top of page

Thu, 07 Dec

|

Karla Kafé

Senioremil-ia

Christer Ihse—Den moderna mobiltelefonins barndom under 80-talet- lite teknik, olika system och personliga erfarenheter

Inga biljetter till försäljning
Se andra evenemang
Senioremil-ia
Senioremil-ia

Time & Location

07 Dec 2023, 16:30 – 19:00

Karla Kafé, Karlavägen 71, 114 43 Stockholm, Sverige

About the event

Christer Ihse E67 började att arbeta med mobiltelefoni 1983 i olika roller inom marknad och utveckling på Ericsson fram till sin pensioneringen 2003. Under 90-talet var han ansvarig för utvecklingen av Ericssons produkter inom GSM systemet (dock inte basstationerna).

Föredraget kommer att handla om tiden före GSM. I slutet av 70-talet var teknologin så mogen att man kunde specificera moderna system vilket man gjorde bland annat i Norden, USA och UK. Det blir lite teknik, skillnader mellan de olika systemen, hur Ericsson agerade och till slut lite personliga erfarenheter om det framgångsrika projektet med Racal Vodaphone 1983-1985.

Hur och var 

Anmälan här

Karla Café ligger i hörnet av Karlavägen och Sibyllegatan.

Kommunalåkare tar T-banan till Stadion och går ut Karlavägsutgången.

Var och en beställer mat och dryck vid disken enligt caféets à la carte meny och vi blir serverade i vårt separata rum en trappa ned. Caféets meny finns på deras websida.

Vi vill gärna vara säkra på att alla får plats och att vi blir tillräckligt många, så vi ser gärna att ni anmäler er med länken nedan så snart som möjligt.

Summering

TID: kl. 16:30 torsdagen den 7 december 2023

PLATS: Karla Kafé 1 trappa ned, Karlavägen 71

ANMÄLAN: Länk

Styrelsen hälsar dig varmt välkommen

PS. Alla stockholmschalmerister är naturligtvis hjärtligt välkomna, men vi har valt att kalla arrangemanget något seniort eftersom det har visat sig att det mest är seniora chalmerister som brukar dyka upp på dessa arrangemang.

Share this event

bottom of page